lauantai 21. joulukuuta 2013

Radikalismi meissä kaikissa?


Monesti olen törmännyt sanaan äärivasemmisto ja minua on kutsuttukkin äärivasemmistolaiseksi. Itse vierastan sanaa "ääri" joka suhteessa koska valtaväestö ymmärtää sen eri tavoin. Jos minulta kysytään olenko äärivasemmistolainen vastaan kyllä ja ei. Äärivasemmistolainen KYLLÄ jos se ymmärretään puolue kentän äärivasemmalta mutta EI jos se ymmärretään äärimmäisyyksiin menevä vasemmistolainen.

Joskus olen kuullut sanottavan radikaalivasemmistolainen ja olen jopa itseäni sellaiseksi kutsunut. Mutta miten ymmärretään radikaali on taas sama juttu. Itse pidän radikaalivasemmistolaisuutta sellaisena joka on radikaali ajatuksissaan ja jopa toimissaan. Se ei tarkoita sitä että olen suunnittelemassa pommi-iskuja tai aseellista vallankumousta vaan että edustan ajatuksissani ja aatteissani uudenlaista radikaalia ajattelutapaa. No nämä radikaalit aatteet ja ajatukset ovat kyllä vanhaa marxilaista perua ja siitä kehitetty eteenpäin nykyajansosialismiksi. Mutta niiden uutuuden viehätys ei ole koskaan hävinnyt ja ovat aina radikaaleja vanhoollisessa demokraattisessa yhteiskunnassa.

Radikaalina voidaan myös pitää ja on pidetty esim. runollisuutta, musiikkia ja kuvataidetta.

Radikaali toimintaan taas kuuluu toimiminen ruohonjuuritasossa, kansalaisjärjestöissä, ay-liikkeessä ja esimerkiksi vaikka mielenosoituksissa ja kansalaisvetoomuksissa.

Entäpä vallankumouksellinen, Kyllä olen vallankumouksellinen mutta en taaskaan niin kuin sen helposti väärin ymmärtää. En ole nostamassa aseita tai ryhtymässä väkivaltaan valtiota tai muutakaan yksittäistä ryhmittymää kohtaan (vielä?). Ajan vallankumousta demokratiassa tai miksi tätä oikeiston ohjaamaa yhteiskuntaa nyt voinee kutsuakkaan. Vallankumouksen voi ajatella niin tapahtuvan että siirtyisimme (mieluiten) rauhanomaisesti oikeudenmukaisempaan kansanvaltaan ja sosialismiin. Ja siinä on minun vallankumouksellinen käsite.

Miksi sitten ihminen ns. radikalisoituu ja pahimmillaan siirtyy aseelliseen vallankumoukseen joka mielestäni voidaan kutsua vastarinnaksi.

Ihmisessä jokaisessa on radikalismia ja uskon että jokainen meistä on valmis puolustautumaan ja riippuen luonteesta ja empaattisuudesta puolustamaan heikompiaan.

Leikittelen usein ajatuksissani että kuinka toimisi ihminen joka on ikänsä elänyt korkeimassa yhteiskunnan luokassa ja eliitissä ja yhtenä päivänä häneltä riistettäisiin kaikki ja hän putoaisi ns. alimpaan kastiin jossa hänellä ei ole minkäänlaista vaikuttamisen mahdollisuutta. Uskoisin hänen syrjäytyneen, ahdistuneen ja myöhemmin hänelle syntyisi ajan kuluessa viha valtaeliitin koneistoa kohtaan ja yllättäen hän huomaa taistelevan sitä koneistoa vastaan jossa hän aiemmin korkealla pallilla istui. Hän näkisi sen minkä me kaikki työväen ja alemman luokan kansalaiset tiedämme, että meille ei anneta juurikaan mahdollisuuksia vaikuttaa omiin oikeuksiin ja hyvinvointiin.

Eli me kaikki olemme ns. äärivasemmistolaisia, radikaaleja ja vallankumouksellisia jos olosuhteet meidät siihen on ajaneet...Onhan meillä kaikilla myös veri punaista ja sydän "vasemmalla" ;)

Mutta miten sitten jos yhteiskunta ajautuu yhä ahtaammaksi ja sortavammaksi alempaa luokkaa kohtaan. Noh, tämähän on nähty jo koko ihmiskunnan historian ajan. Mitä ahtaamaksi ja kurjemmaksi kurjan kohtalo käy ei ole siis ihme jos hän hyökkää ahdistajaansa kohti. Tällä selittyy aseelliset vallankumoukset (Suomi 1917 huom huom.) ja muut äärimmäisyyksiin menevät radikalismit.

Ja nyt pääsemme tähän aikaan! Voi voi, Tampereen mellakat, kuka on syypää, känniset pilvipäät riehui ja pahoinpiteli heppoja, voi voi.... Tuohon vaan pakko todeta että soo soo spollesetä miksi toit hevosen väliin.

Ennen kaikkea miksi näin tapahtuu, miksi mielenosoitusten jälkeen osa näkee tarpeelliseksi ottaa yhteen virkavallan kanssa ja miksi näkee tarpeelliseksi rikkoa hienoja kaupan ikkunoita????

Se mitä oikeisto Suomi ei tunnu ymmärtävän että mitä enemmän riistät, ahdistat ja kurjistat kansaa on IHME jos he eivät käy vastarintaan. Ja mitä enemmän porvari oikeisto elitistinen Suomi meiltä köyhiltä, nuorilta, eläkeläisiltä, työttömiltä, työväeltä, jne. vie sitä varmemmin pahoinvointi lisääntyy, radikalismia syntyy ja taatusti tulee yhteenottoja. Tätä jos oikeistoSuomi ei ymmärrä on se sen häpeä tyhmyydessä!

Tämän kaiken niputtaisin hyvin yksinkertaiseen esimerkkiin, jos ahdistat villieläimen nurkkaan tulee siitä agressiivisempi, taatusti puolustautuu ja hyökkää kimppuun. Kun ihmiseltä viedään vaikuttamisen mahdollisuus tai hänen hätähuutoansa ei kuulla, on hänen selkänsä seinään vasten, toivottomuus lisääntyy ja kuten luonto meitäkin ohjaa puolustautuu hän ja puolustaa lähimmäisiään.

En hyväksy rähinöintiä, en hyväksy väkivaltaa missään muodossa mutta ymmärrän täysin jos jotkut tällaiseen sortuu, sillä kyllähän yhteiskuntamme meitä kohdistuvat leikkaukset, ahdistukset ja sorto on eräänlaista jatkuvaa väkivaltaa meitä kohtaan. Siksipä kysynkin, emmekö siis saa puolustautua?

Höpötihöpöhöö... en jaksa korjailla kiljootusvilheitä ja sanan muotoja, en käynyt akateemisia koulutuksia ja vaikeaa on kirjoittaa kaiken sen mitä pään sisällä myllertää.. mut jothain oli pakko kirjoittaa ku pännii niin hitosti :D heh heh

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti