perjantai 2. joulukuuta 2011

Bloggaaminen

Päätinmpä uudistaa blogini jälleen kerran ja uusi url osoite onkin komkettunen.blogspot.com

Bloggaaminen on jäänyt vähemmälle itse blogi sivuilla ja enemmän ollut facebookissa päivittämistä ja omien mielipiteiden jakamista.. Luonnollisestikin facessa tulee enemmän kommunikoitua koska siellä on helpompaa olla vuorovaikutuksessa muiden ihmisten ja mielipiteiden kanssa.
Itselläni on facebookissa profiilin lisäksi muitakin "tykkää" sivuja kuten esim Jonas Kettunen Kajaanin. kaupunginvaltuustoon ja Jonas Kettunen (SKP).

Minua kiinnostavia aiheita ovat maailmanpoliittiset asiat kuten esim. lähi-idän kansannousut ja rauhanpuolesta sekä maailman taloudelliset kriisit. Suosittelen seuraamaan talousbloggaaja Antti Ronkaisen kirjoituksia, sosialismi.net, revalvaatio.org ja http://www.vallankumous.org/blogi/ kaltaisia sivustoja. Mutta tietysti  myös tiedonantaja.fi ja skp.fi.

Rasismin ja vähemmistöjen syrjinnän vastaista toimintaa tarvitaan yhä enemmän varsinkin nyt kun eduskunnassa on näitä ns. "mamu-kriittisiä" poliitikkoja joiden mielipiteet lähenee hyvin paljon äärioikeistolaisia näkemyksiä.

Se että hallituksessa on vasemmistoliitto (tai "vasemmisto"puolue mikä myös on mielestäni harhaanjohtava nimi) mukana yhdessä muiden oikeistopuolueiden kanssa ei ole mitenkään mairittelevaa Suomen vasemmistolle. Tuntuu ettei mitään ole menneistä otettu opiksi. Vasemmistoliitto sitoutuu mukaan tulevaan leikkauspolitiikkaan ja se tuskin saa ihmeitä aikaan ollessaan vallankahvassa. Kainuun Vas. on hurmiossa kun se sai oman vasemmistoliiton Merja Kyllösen hallitukseen ministeriksi. En väitä etteikö Merja olisi ihan hyvä ministeri mutta mielestäni vasemmistoliiton ei olisi pitänyt mennä mukaan tähän ns. sixpack hallitukseen. Kuulin erään huhun (en tiedä pitääkö paikkansa) että eräs nimeltä mainitsematon nuori vassilainen ilkesi Euroopan Vasemmiston kokouksessa väittää että "viimein suomessa on sosialisti hallitus". 2 vassaria ei riitä eikä riittäis vaikka niitä olisi 10 jos ei vasemmistoliitto osaa tehdä yhteistyötä muiden vasemmistopuolueiden kanssa.

Ja kyllä, vassarit ei osaa eikä halua tehdä poliittista yhteistyötä muiden kanssa ja sitä pitää siksi kritisoida. Kun yleinen käsitys on ettei kommunistit kykene yhteistyöhön on se täyttä paskaa. Tietysti olemme pienempi puolue mutta isolla nimellä ja aatteellisesti voimakkaasti tunteita herättävä. Siksi sanon SKP:ta pieneksi suureksi puolueeksi. Muistuttaisin vielä että on kumma kun molemmat SKP ja VAS ovat euroopanvasemmiston täysiä jäseniä ja sitoutuvat yhteiseen EL:n ohjelmaan mutta eivät saa sitä yhteistä toimintaa aikaan Suomessa.. Tuntuu muutenkin että SKP on enemmän sitoutunut EL:n toimintaan kuin vas.

Nyt varsinkin ja taas jälleen tarvitaan yhteistyötä ja yhteistä rintamaa kun esim. vaaleissa nationalismilla ja ihmisten tyytymättömyydellä ratsastava perussuomalaiset haalii ääniä, vie se Suomea epätasa-arvoisempaan yhteiskuntaan. Uskon ja tiedän että vassareista löytyy paljon näitä yhteistyö kykyisiä jäseniä mutta valitettavasti se ei ulotu puolueen johtoon. Enkä nyt tarkoita räksyttää Suomen vasemmistosta sillä se ei johda meitä mihinkään mutta tahtoisin avartaa yhteistyötä jotta emme olisi tässä kusessa missä nyt olemme.

Pahiten meitä uhkaa nyt kokoomus jonka kannatus on pysynyt vakaana, mikä on ihme sillä luulis kansan vastustavan jyrkästi oikeistoa sillä se lisää leikkauspolitiikkaansa mikä osuu juurikin heikompiosaisten kohdalle... Mutta valitettavasti tämä passiivinen ryhmä jättää äännestämättä tai jos äänestää niin menee se luultavasti PS:n nationalistiselle politiikalle. Näin käy yksinkertaisesti siksi koska hallitusvasemmisto ei juurikaan aja meikäläisten asemaa ja nyt tarkoitan köyhiä, pienituloisia, eläkeläisten, opiskelijoiden jopa työssäkäyvien asemaa. SKP on tästäkin syystä ainoa vasemmistolainen puolue joka tuo toista vaihtoehtoa mutta jolta uupuu uskottavuus ja vaaleissa menestymisen mahdollisuus. Vaaleissa haittana on resurssien vähyys mutta myös epätasa-arvoinen vaalijärjestelmä jossa vain isot puolueet hyötyy.

Yleisesti nähdään vasemmisto heikkona, hajanaisena ja riitaisana keskenään. Tämä pitää paljolti paikkansa ja siihen olisi saatava muutos. Mielestäni kommunistiset voimat olisi keskitettävä SKP:hen ja vasemmistopuolueet ja kommunistit sekä sosialistit yhteistyöhön keskenään.

On ennustettu että Suomeen iskee pian syvä lama, syvempi kuin koskaan! Siihen tarvitaan sitä joukkovoimaa ja kansanliikettä mitä meillä joskus on ollut, muuten se menee nationalisteille mikä vie Suomea vihan ja ennakkoluulojen yhteiskuntaan jossa ei todellakaan toteudu tasa-arvo.

2000-luvun vaihtoehdot todellakin ovat: Sosialismi tai barbaria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti